Wethouder zet molenaars in het zonnetje

Een aantal molenaars werd door wethouder Margriet de Brok tijdens de jaarlijkse evaluatie vergadering op Korenmolen “De Hoop” in het zonnetje gezet. Dit deed de wethouder door een bloemetje en een cadeaubon te overhandigen.

Kees de Gruijter, Arie Verweij en Henk Thomas zijn dit jaar 20 jaar gediplomeerd molenaar op Korenmolen ‘De Hoop’. Zij hebben op Korenmolen “De Hoop” hun opleiding gevolgd en na het behalen van hun diploma draaien zij al 20 jaar gediplomeerd mee met de molenaarsploeg.

Het landelijk Gilde van molenaars zorgt voor de opleiding en lesmateriaal. Korenmolen ‘De Hoop’ is een van de molens waar de opleiding gedaan wordt. De Vereniging de Hollandsche molen neemt het officiële examen af.

Arie Verweij draait ook op molen de Arend en zit daar in het bestuur. Kees de Gruijter zorgt samen met Jan Hage voor de veiligheid van de molen door jaarlijks overleg met de gemeente. Verder zet hij zich samen met Jan in voor het rondleiden van scholieren. Dit heeft door Corona op een laag pitje gestaan. Kees zet zich ook in voor VPR molendag. Henk Thomas zorgt jaarlijks voor het uitje van de molenaars en leerling molenaars. “Langs deze weg willen wij hen bedanken voor hun enorme inzet. Wij hopen nog lang van hun kennis en aanwezigheid te genieten” aldus molenaar en beheerder Jan Hage en zijn vrouw Emmy Middelkoop.